Post Terbaru!
4

Ilmu Kebal Melalui Ayat Hisni

Bismillahirrahmanirrahim

Dengan nama ALLAH pak cik mulakan post. Sedar tak sedar, raya semakin menghampiri. Pak cik tak tau samada nak gembira ke tidak. Gembira pasal boleh makan siang hari balikkah? Atau mahu bersedih meninggalkan Ramadhan. Namun, setelah membaca semula mengenai cerita Rasulullah SAW menyambut hari Raya Aidilfitri, maka pak cik pun haruslah bergembira pada hari Raya dengan membeli sedikit baju-baju raya baru.

Read the rest of this entry »

1

Malaikat Penjaga Tidur

Bismillahirrahmanirrahim

Dengan nama ALLAH pak cik mulakan post. Camne hari ni puasa ? Best ? Lapar ? Penat ? Rasa perut kosong sampai kalo ketuk perut tu bunyi bung bung bung berangin. Hehehehe. pak cik pun terasa lapar sangat , penuh angin da pak cik ni sampai sendawa pun keluar angin. Jadi, itulah fungsi bulan Ramadhan, mengambil iktibar dan membawa rasa empati bagaimana mereka yang tak cukup makan. Kelaparan adalah satu punca kepada penyumbang kematian paling besar dalam masyarakat dunia.

Read the rest of this entry »

0

Amalan Pendinding Sihir dan Racun

Bismillahirrahmanirrahim

Dengan nama ALLAH pak cik mulakan post. Alhamdulillah, kita haruslah bersyukur kerana masih lagi hidup di dunia, dan sempat berbuka puasa bersama keluarga. Dikesempatan ini jua pak cik ingin menyeru kepada semua pembaca blog pak cik agar mensedekahkan al-Fatihah kepada mangsa tragedi MH17 yang hangat diperkatakan. Ingin pak cik ingatkan agar tidaklah perlu kita menyebarkan berbagai-bagai spekulasi demi menjaga hati dan perasaan keluarga dan rakan-rakan mangsa yang terlibat.

Read the rest of this entry »

0

Doa Pemberi Tenaga

Bismillahirrahmanirrahim

Dengan nama ALLAH pak cik mulakan post. Alhamdulillah, pak cik harap, semua puas hati la ye dapat cuti Nuzul Quran. Seronok wooo, dapat tidur lepas sahur , solat subuh, tidur lagi sampai pukul 10. Namun, pak cik mempunyai daya anggapan bahawa korang semua telah mengisi 24 jam cuti tersebut dengan perkara perkara yang baik disisi syarak seperti bermain boling, berkemah, memikat burung dan sebagainya.

Read the rest of this entry »

1

Doa Mengembalikan Barang Yang Hilang

Bismillahirrahmanirrahim

Dengan nama ALLAH pak cik mulakan post. Alhamdulillah, tak sangka ramadhan da nak dekat masuk pertengahan bulan da. Sedar tak sedar, masih ramai lagi yang tak memanfaatkan madrasah Ramadhan ni. Sama la dengan pak cik. Insya ALLAH, tahun ni pasti akan lebih baik dari ramadhan sebelumnya. Jadi, kepada mereka yang masih belum bermula, masih belum terlambat. Tiada istilah terlambat dalam memulakan sesuatu yang baik. Insya ALLAH amiiin.

Read the rest of this entry »

  • Video Tenaga Dalam
  • Blog-Blog Menarik