Post Terbaru!
0

Setiap Perkara Yang Datang Adalah Ujian

Bismillahirrahmanirrahim

Dengan nama ALLAH pak cik mulakan post. Pak cik tak tau la, sejak kebelakangan ni, agak penat jugak nak update blog. Kadang2 takde idea, dan biasanya takde idea, kang pak cik tulis satu perkara Hoi, tade isi cam orang melalak kat bukit plak, jadi terpaksa la pak cik mencari bahan untuk bercerita.

Read the rest of this entry »

0

Amalkan Budaya Muhasabah

Bismillahirrahmanirrahim

Dengan nama ALLAH pak cik mulakan post. Beberapa hari ni, pak cik agak tiada mood nak berblogging. Mungkin faktor2 ini yang membuatkan pak cik malas. Pertama, pak cik bersukan, kedua keyboard pak cik huruf Y dengan huruf D da tenggelam menyebabkan pak cik tak de selera nak ketuk keyboard. Tak sedap. Waaaa. Jadi, pak cik teruskan untuk mengetuk. Huhuhu.

Read the rest of this entry »

1

Supaya Dilapangkan Rezeki Setelah Kesempitan

Bismillahirrahmanirrahim

Dengan nama ALLAH pak cik mulakan post. Hari ahad adalah hari untuk bermalas malasan. Selepas menggaru garu rambut sambil minum air masak, pak cik terus je update blog ni bila terasa cam lama je tak monitor. jadi hari ni kita berkongsi lagi dengan sebuah keilmuan rezeki yang baik untuk diamalkan. Maklumlah barang2 semua da mahal, petrol da turun harga, harga barang tang tu jugak. Pak cik da tak beli roti gardona tu, sebab mahal bebenor. Baik pak cik makan roti putih je, sehat dan menyegarkan.

Read the rest of this entry »

0

Amalan Tahan Letih

Bismillahirrahmanirrahim

Dengan nama ALLAH pak cik mulakan post. Hari ni kita haruslah bersyukur yang hari ini masih hidup dengan bernafas menggunakan hidung. Kalo sudah mula bernafas menggunakan mulut, cepatla bertaubat. Kita bnyak dosa, takut masa dijemput dalam keadaan yang kotor. Jadi hari ini, marilah kita menambah ilmu pengetahuan kita dengan mempelajari sebuah amalan untuk tahan letih. Dibawah adalah amalannya.

Tahan Letih
Amalkan membaca 2 ayat terakhir surah At-Taubah dari Quran. Cukup dibaca 7 kali setiap selesai solat 5 waktu dan jika mahu memakai, baca 3x sambil tahan napas.

amalan ni mudah je nak diamalkan. Sesuai untuk mereka yang bekerja menggunakan tulang 4 kerat macam askar, buruh konkrit, orang ukur jalan, ataupun peninju professional. Boleh juga untuk kita2 yang kerja pejabat, mungkin penat turun naik pejabat pasal lif rosak, tiada halangan untuk beramal. Jadi teruskan beramal sehingga hayat ye. Insya ALLAH bakal memberi manfaat yang besar.

BANTU PAK CIK TANGGUNG KOS BLOG INI. KLIK SINI

1

Amalan Untuk Mendapatkan Rezeki Dari Alam Ghaib.

Bismillahirrahmanirrahim

Dengan nama ALLAH pak cik mulakan post. Ilmu ni pak cik kopipes terus dari koleksi ilmu ghaib yang pak cik ada :-

1. Lakukanlah solat sunat persis pada pertengahan malam sebanyak 2 raka’at
2. Raka’at pertama setelah membaca al-fatihah membaca surah dibawah ini :
“wa ‘indahuu mafaatihul ghoibi laa ya’lamuha illa huwa wa ya’lamu maafiil barri wal bahri wa maa tasqhutu min waroqotin
illaa ya’lamuhaa wa laa habbatin fii dhulumaatil ardli wa laa rothbin wa laa yaa bisin illa fii kitabin mubiinin”
3. Raka’at kedua setelah membaca al-fatihah membaca surat dibawah ini :
“Wa maa min daabbatin fiil ardli illaa ‘alaa ilaahi rizquhaa wa ya’lamu mustaqorrohaa wa mustauda’ahaa kullun fii kitaabin
mubiinin”
4. Dan ini dibaca sesudah salam sebanyak-banyaknya :
“astaghfirullahal ‘adhiima innallaaha ghafuurun rahiim”

 

Selamat beramal.

BANTU PAK CIK TANGGUNG KOS BLOG INI. KLIK SINI

  • Video Tenaga Dalam
  • Blog-Blog Menarik