Post Terbaru!
0

Malu Itu Sebahagian Dari Iman

Bismillahirrahmanirrahim

Dengan nama ALLAH pak cik mulakan post. Marilah kita saling ingat mengingati antara satu sama lain. Kelak kita juga akan selamat dari api neraka. Hari ini pak cik nak peringat diri sendiri mengenai rasa malu. Dan juga korang supaya kita sama-sama malu. Sebelum itu, marilah kita lihat hadis yang baginda Rasulullah SAW bersabda mengenai sifat malu.

Dari Abdullah bin Umar : Suatu hari Nabi saw mendengar seorang lelaki memberi nasihat kepada saudaranya tentang sifat malu, lalu Rasulullah saw bersabda, “Sesungguhnya malu itu cabang dari iman.”

Jadi, bagaimana kita mentafsir malu. Adakah malu-malu kucing ? Ataupun kita mengistilah malu apabila muka kemerah-merahan apabila kawan2 kita keneng2 kan kita dengan perempuan satu kelas. Ataupun tiba2 seluar celah kelangkang terkoyak hingga menimbulkan rasa malu ? Yaaaa, itu semua da satu persamaan. Iaitu sesuatu yang harus disembunyikan tapi telah terlihat dikhalayak ramai.  Read the rest of this entry »

0

Cara Mengubati Ain

Bismillahirrahmanirrahim

Dengan nama ALLAH pak cik mulakan post. Hari ini hari cuti. Sepatutnya pak cik harus tidur lebih. Tapi sebab sakit badan, pak cik tak jadi tidur. Hehehe. Hari ini pak cik nak berkongsi dengan korang cara mengubati ain.

Kenapa pak cik ajarkan nya ? Kerana kita telah menggunakan ilmu ain ini secara tidak sedar. Contohnya, mak ayah yang punya anak kecik, yang suka merenung anak-anak mereka dengan kejam dan ganas, maka terkincit2 anak itu takut untuk bermain atas meja makan lagi. Baguslah camtu tapi yang tak bagusnya kadang2 ianya terlampau ekstrem kesannya. Sebagai contoh anak sampai demam bila ayah dia pandang semacam. Jadi untuk mengubati ain ini, dibawah inilah caranya.

Orang yang menyebabkan ain, haruslah berwuduk dan air wuduk tersebut hendaklah digunakan buat air mandi buat si mangsa. 

jadi mudah bukan ? Jangan selalu gunakan ain kat anak-anak ye.. kesian diorang.

BANTU PAK CIK TANGGUNG KOS BLOG INI. KLIK SINI. 

0

Jenis-Jenis Puasa Kejawen

Bismillahirrahmanirrahim

Dengan nama ALLAH pak cik mulakan post. Alhamdulillah dengan nikmat dan kasih sayang nya. Pak cik bangun2, cek ada lagi 2 tangan, 2 kaki dua mata dan sebijik perut buncit. Huhuhu. Alhamdulillah terima kasih ya ALLAH kerana nikmat yang diberikan yang tak terhingga ini. Apa kabar korang ? Da bangun tido belum ? Kalo belum bangun la woi. Hari ni pak cik ada benda best nak kongsi iaitu jenis2 puasa kejawen. Pengamal ilmu ghaib dari Indonesia banyak menggunakan puasa2 jenis ini. Nak tau ? Jom kita baca.

Read the rest of this entry »

0

Cara Mudah Untuk Memberi Faham Pelajar

Bismillahirrahmanirrahim

Dengan nama ALLAH pak cik mulakan post. Alhamdulillah, hari ini pak cik berkesempatan lagi untuk terus berkarya di dalam blog pak cik ini. Sesuai dengan tajuk diatas, pak cik ingin berkongsi dengan korang semua cara bagaimana Rasulullah SAW menerangkan sesuatu kepada pendengarnya agar mudah memahami sesuatu. Jom kita baca dahulu hadis yang berkaitan dengan topik kita ni.

Read the rest of this entry »

0

Teknik Killer Untuk Elak Azab Kubur

Bismillahirrahmanirrahim

Dengan nama ALLAH pak cik mulakan post. Hari ini pak cik nak berkongsi dengan korang sebuah teknik rahsia bagaimana untuk mengelak daripada azab kubur. Senang dan simple. Macam lagu simple plan orang kata. Sebelum kita kupas teknik tersebut, adalah baiknya untuk kita membaca hadis dibawah yang bersamaan dengan teknik killer yang pak cik akan beritahu kepada korang.

Read the rest of this entry »

  • Video Tenaga Dalam
  • Blog-Blog Menarik