Post Terbaru!
0

Adab Untuk Menegur Orang

Bismillahirrahmanirrahim

Dengan nama ALLAH pak cik mulakan post. Hari ini pak cik nak berkongsi sedikit dengan korang mengenai amalan tegur menegur. Orang sekarang tak boleh ditegur. Bila ditegur buat muka monyok nak nangis pastu post kat facebook cakap yang menegur tu salah pastu minta simpati suh viralkan. Viralkan la sendiri, tak malu. Kekekek. tapi itu lah yang pak cik nampak, bila kita tegur, dia suh tengok cermin, padahal hari2 tengok cermin, siap picit jerawat lagi.

Read the rest of this entry »

0

Adab Masuk Jamban

Bismillahirrahmanirrahim

Dengan nama ALLAH pak cik mulakan post. Hari ni sebelum bermula, marilah kita mulakan dengan syukur yang tidak terhingga kepada ALLAH yang memberikan ruang dan peluang untuk kita terus hidup. Kita juga masih boleh bernafas, makan berak kencing dan berkasih sayang. Insya ALLAH. Jadi hari ini pak cik nak berkongsi dengan korang adab memasuki jamban.

Read the rest of this entry »

0

Setiap Perkara Yang Datang Adalah Ujian

Bismillahirrahmanirrahim

Dengan nama ALLAH pak cik mulakan post. Pak cik tak tau la, sejak kebelakangan ni, agak penat jugak nak update blog. Kadang2 takde idea, dan biasanya takde idea, kang pak cik tulis satu perkara Hoi, tade isi cam orang melalak kat bukit plak, jadi terpaksa la pak cik mencari bahan untuk bercerita.

Read the rest of this entry »

0

Amalkan Budaya Muhasabah

Bismillahirrahmanirrahim

Dengan nama ALLAH pak cik mulakan post. Beberapa hari ni, pak cik agak tiada mood nak berblogging. Mungkin faktor2 ini yang membuatkan pak cik malas. Pertama, pak cik bersukan, kedua keyboard pak cik huruf Y dengan huruf D da tenggelam menyebabkan pak cik tak de selera nak ketuk keyboard. Tak sedap. Waaaa. Jadi, pak cik teruskan untuk mengetuk. Huhuhu.

Read the rest of this entry »

1

Supaya Dilapangkan Rezeki Setelah Kesempitan

Bismillahirrahmanirrahim

Dengan nama ALLAH pak cik mulakan post. Hari ahad adalah hari untuk bermalas malasan. Selepas menggaru garu rambut sambil minum air masak, pak cik terus je update blog ni bila terasa cam lama je tak monitor. jadi hari ni kita berkongsi lagi dengan sebuah keilmuan rezeki yang baik untuk diamalkan. Maklumlah barang2 semua da mahal, petrol da turun harga, harga barang tang tu jugak. Pak cik da tak beli roti gardona tu, sebab mahal bebenor. Baik pak cik makan roti putih je, sehat dan menyegarkan.

Read the rest of this entry »

  • Video Tenaga Dalam
  • Blog-Blog Menarik