Amalan Supaya MUdah Belajar Ilmu Ghaib

Amalan Supaya Mudah Belajar Ilmu Ghaib

Ilmu belajar ghaib, Ilmu ghaib, mudah belajar

Kenapa Mesti Gambar Otak?

Assalamualaikum aku ucapkan kat korang semua. Confirm yang korang datang kat blog aku yang tak berapa hensem ni pasal nak belajar ilmu-ilmu hikmah kan?. Walaupun aku tau banyak pasal ilmu hikmah, tapi boleh kira pakai jari berapa banyak yang aku praktik. Korang nak terbang ibarat superman?, berjalan laju ibarat The Flash? Nak orang nampak ko hensem cam Ronaldo?. Ok, jom kita tengok apa perkara awal mula yang perlu korang buat sebelum memasuki dunia ilmu-ilmu ghaib..

Err… Sorry, salah intro.. Maka, SELAMAT DATANG KE DUNIA ALAM GHAIB!

Ceh, aku lak yang over. Jadi, aku tempekkan apakah amalan supaya korang dengan pakai sebelah kaki je boleh belajar ilmu ghaib ni.

Perkara pertama yang korang perlu tahu adalah, sebenarnya perkara utama yang menghalang ko berjaya dalam mempelajari ilmu ghaib ini adalah… biar aku boldkan ek.. DOSA. Sebagai mana kalau korang nak tahu, dosa ni ibarat awan mendung yang menutup cahaya ilahi turun ke dalam hati seseorang. TU pasal korang tak leh rasa benda benda halus..<sama la kita :P> Jadi, korang kena bersihkan dosa korang. Jangan risau, amalan supaya mudah belajar ilmu ghaib ni memang direka khas untuk menyental daki dosa kita semua.

- Selama 40 hari setiap kali solat fardu, korang kena buat dua perkara ni..

Bertawasul dulu , iaitu menghadiahkan Al Fatihah 7 kali kepada Nabi Muhammad S.A.W dan 7 kali juga kepada Wali Ghauts hadzaz-zamani

Pastu, korang wiridkan bacaan dibawah

- Baca , Ya Sayyidi, Ya Rasulullah selama 30 minit secara khusyuk… Memang kita susah nak khusyuk, tapi berusaha, aku pun camtu gak, tgh nak khusyuk, masa tu la teringat game PS tak abis main la, baju tak iron lagi la, tapi, kena la cepat-cepat sedar balik.

- Peringkat kedua, ko kena baca La Ila ha Illa ALLAH sebanyak ko mampu. Tapi kalau rasa korang takde kerja, baiklah khatamkan sampai 3000, baru korang rasa betapa lazatnya zikir La ILa Ha Illa ALLAH…

Orait bro or sis yang lepak kat blog aku, rasanya situ je la beb..

< Zikir itu lazat cam nasi ayam madu :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
  

About tenteraangin

Pak cik cuma orang biasa... :)