Kami Menunggu Anda, Wahai Imam Mahdi

Bismillahirrahmanirrahim

kedatangan imam mahdi, petanda kiamat, kiamat akhir, kehancuran dunia, konsep armageddon

Assalamualaikum, korang sehat tak?.. Kalo tak sehat gie jumpa doktor, amik ubat pastu makan dan berdoa supaya cepat sembuh ya. Dunia ni da nak menuju kearah kehancuran. Korang boleh tengok sendiri kat sekeliling korang. Macam macam kerosakan korang boleh tengok. Sampaikan yang terang berdosa pun boleh jadi tak berdosa. Masya ALLAH, dunia oh dunia.

Dalam Malaysia sendiri, korang boleh tengok, apa jenis kerosakan yang boleh korang detect. First sekali, rasuah, ni la jadi duri dalam daging negara Malaysia. Setakat rasuah polis yang amik RM 50 tu adalah chicken shit, tapi yang pak cik tekankan adalah rasuah orang atasan ni. Korang tengok la, camne punya senang disko boleh dapat pas, kedai judi sport toto senang nak establish. Tu la yang dinamakan sogokan kehormat.

Pada akhir zaman nanti, akan muncullah Imam Mahdi yang akan membawa kebaikan dalam dunia ni. Sebelum tu, pak cik akan terangkan apakah ciri ciri fizikal Imam Mahdi :-

  • Kening lebar
  • Hidung mancung

Korang cuba la teka, rumpun bangsa mana yang ada 2 karakter ni.

Ok, seterusnya kita lihat lak, apakah petanda yang korang boleh detect sendiri di sekeliling korang yang akan membawa kepada kemunculan Imam Mahdi :-

  • Orang berani buat jahat terang terangan <tengok couple beromen kat taman KLCC>
  • Banyak peperangan yang berlaku antara negara dan kumpulan kecil. <Perang Gulf War, Perang Iraq>
  • Keringnya sungai Eufrat < Pegi google, cek pasal empangan sungai Eufrat, sekiranya kering empangan tu, akan muncullah emas yang begitu banyak dari dalam dasar sungai tu >
  • Muncul bintang berekor < Da bape banyak da asteroid jatuh atas bumi?>
  • Planet Marikh semakin menghampiri bumi.

Sedikit fakta unik mengenai kemunculan Imam Mahdi, Nama imam Mahdi adalah nama yang ke 57 bagi Nabi Muhammad SAW, yang mana 57 menunjukkan unsur besi. Unsur besi adalah berwarna merah, kalo korang perasan, jika korang kurang darah, doktor akan memasukkan sesuatu yang mempunyai unsur Fe atau besi dengan banyak bagi menggantikan darah yang hilang.

Maka, ketika imam Mahdi muncul, dia akan memakai jubah berwarna merah, setara dengan unsur besi yang dimaksudkan.

Jadi, bersediakah korang dalam perang akhir dunia… iaitu peperangan antara dajjal dan manusia ?.. Bersediakah anda untuk menyertai Panji Hitam????

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About tenteraangin

Pak cik cuma orang biasa... :)