Masih Mempersoalkan Kenapa Orang Kafir Mendapat Rezeki

Bismillahirrahmanirrahim

memahami islam, ebook gempur rezeki 40 hari, mendalami islam

Toooottt… ari ni agak pening kepala sikit. Da la semalam pak cik da pening kepala, ada plak orang kol pak cik tanya pasal ebook gempur rezeki 40 hari pak cik. Bunyi cam tak puas hati. Soal pak cik macam macam. Kalo korang nak tau, pak cik da pun ubahnya menjadi dialog :- < emm,, orang tu biar pak cik namakan XYZ, >

XYZ :- Ini iqbal ke?

Pak Cik :- Ya saya la tu

XYZ :- Betul ke cite kat dalam website tu ?

Pak cik :- Ya, saya dapat melalui seorang kenalan dalam laman web sembang, then amik inisiatif nak bukukan pengalaman dia supaya dapat berkongsi.

XYZ :- Napa orang kafir, yahudi, hindu, cina ALLAH tetap bagi rezeki, walaupun x amal 5 ayat rahsia al Quran ni ?

Pak Cik :- Kite kena paham dalam Bismillahirrahmanirrahim, perkataan rahman dan rahim….<teett… kena pintas >

XYZ :- Saya tau saya tau.. habis tu napa orang kafir, orang islam tak semayang pun dapat rezeki .

Pak Cik :- Itu semua sunnatullah yang mana….< kena potong laie >

  

XYZ :- Ya, ya sunnatullah saya tau, tapi perlu ke berdoa guna ayat rahsia al Quran untuk dapat rezeki .

Pak cik panas hati, tak sempat nak terangkan sebuk nak potong ,

Pak cik :- Err, cik tau ke sunnatullah

XYZ :- Err.. ha, terangkan la kat saya apa tu Sunnatullah

Eii… geram tul… tadi cakap tau, ni Sunnatullah pun tak tau… kalo kat sebelah ni mau pak cik hempuk dengan buku Principle of Leadership pak cik yang tebal dekat 300 muka surat ni..

Nak dipendekkan cerita, dia pun cakap “Da la berentikan la semua keja ko ni, benda ni sesat, buat dosa jer ”

So, pak cik diam dan tak nak cakap banyak… Kata imam Shafie, ketika berhadapan dengan orang yang ” bodoh”, lebih baik diam…

Sesapa nak tolong pak cik terangkan kat bro XYZ ni, boleh sms pak cik kat 0132987437, nanti pak cik bagi nombor dia…

<Geram ni.. sebab tengah pening kepala.>

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
0saves
If you enjoyed this post, please consider leaving a comment or subscribing to the RSS feed to have future articles delivered to your feed reader.

About tenteraangin

Pak cik cuma orang biasa... :)