Perubatan Al Quran

Bismillahirrahmanirrahim

perubatan islam,perubatan tradisional, perubatan alternatif, al quran penyembuh, penyembuhan melalui surah al quran

Dengan nama ALLAH, pak cik mulakan sedikit bicara ilmu kita. Pak cik sekarang lihat, banyak da dan macam macam penyakit yang pelik pelik melanda dunia sekarang ni. AIDS la, H1N1 la, Tibi la, selesema burung la, selesema babi la dan dsb. DSB ini menunjukkan terlalu banyak penyakit penyakit baru yang berevolusi di zaman post Cold war ni.. Amik ko da cakap style budak strategik da ni.

Allah da bagitau da, AL Quran ni syifa kepada manusia. Kalo ALLAH da bagitau tu, betul la tu. Cuma kita tak tau mana satu ayat ayat yang boleh dibuat penyembuhan. Jadi posting kali ini sedikit sebanyak akan mendedahkan serba sedikit ayat atau surah al Quran yang boleh digunakan untuk perubatan. So, sebelum jumpa doktor dan hulurkan duit kat diorang, adalah baiknya test dulu perubatan al Quran ni. Tak salah kan ?

  
  • Tiga ayat pertama dari Surah AL Imran, untuk kesihatan tubuh badan secara am
  • Ayat ke 28 surah ar Ra’du untuk menyembuhkan penyakit jantung
  • 3 ayat terakhir dari surah Al Hijr untuk perempuan yang selalu keguguran
  • Baca 7 kali ayat 130 dari surah As Syuara untuk menawarkan gigitan bisa
  • Baca surah al Ankabuut untuk menyembuhkan demam
  • Baca surah Lukman untuk menghindarkan apa apa penyakit yang datang dari perut
  • Baca 3 kali ayat 19 surah Al Waqiah lalu dihembuskan ke kepala pesakit yang menderita sakit kepala

Alhamdulillah, agar perkongsian ini dapat memberi manafaat. Jadi pak cik tutup posting kali ini dengan sebuah peribahasa ..

“AN APPLE A DAY, KEEP DOCTOR AWAY ”

“AN AL QURAN A DAY, KEEP HOSPITAL AWAY “

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
0saves
If you enjoyed this post, please consider leaving a comment or subscribing to the RSS feed to have future articles delivered to your feed reader.

About tenteraangin

Pak cik cuma orang biasa... :)